Ako prežiť v Spišskej Novej Vsi: Návod pre začiatočníkov

Spišská Nová Ves je mesto s bohatou históriou a malebnou polohou pod Tatrami. Avšak, je to aj mesto s jamami na cestách, ktoré by dokázali prehltnúť celého mamuta. Áno, čítate správne. Výtlky na cestách sa stali tak bežným javom, že obyvatelia Spišskej Novej Vsi sa už naučili, ako sa im vyhnúť s gráciou baletky. Ako sa teda pohybovať a nestratiť pritom auto (alebo aspoň duševnú pohodu)? Prinášame vám návod pre začiatočníkov:

  • Investujte do kvalitného podvozku. Toto je absolútny základ. Bežné tlmiče tu nevydržia ani týždeň. Najlepšie by bolo zaobstarať si tank, ale aj ten by sa tu občas zapotil.
  • Naučte sa jazdiť slalom. Vyhýbanie sa výtlkom sa stane vašou každodennou rutinou. Čím rýchlejšie a presnejšie budete jazdiť slalom, tým menej škôd na aute (a na vašich nervoch) narobíte.
  • Hrajte hru “Uhni výtlku”. Zapojte do hry celú rodinu a súťažte o to, kto sa najrýchlejšie a najšikovnejšie vyhne všetkým jamám na ceste. Víťaz si môže vybrať dezert!
  • Vždy majte pri sebe rezervné koleso. Pravdepodobnosť, že dostanete defekt, je tu oveľa vyššia ako inde. A ak ho nedostanete, tak ho dostane niekto pred vami a budete musieť čakať v kolóne.
  • Choďte pešo. Je to najzdravší a najbezpečnejší spôsob dopravy v Spišskej Novej Vsi. Len si dávajte pozor, aby ste nespadli do výtlku, lebo vás potom nikto nenájde. 😊
  • Sťažujte sa. Čím viac ľudí sa bude sťažovať na stav ciest, tým väčšia je šanca, že sa s nimi niečo urobí. Takže sa ozvite na magistrát, píšte na Facebook, zorganizujte protest. Jediný spôsob, ako to tu zlepšiť, je spojiť sa a bojovať za lepšiu infraštruktúru.

Bonusový tip: Buďte optimisti. Nezabúdajte, že aj napriek všetkým výtlkom je Spišská Nová Ves krásne mesto s milými ľuďmi. A s trochou humoru a nadhľadu sa tu dá žiť naozaj spokojne. Veríme, že aj napriek všetkým tým výtlkom je Spišská Nová Ves krásne mesto. Len si treba dávať pozor na cestu.

0 comments