Neslýchaná drzosť! Vodič autobusu po nahlásení na políciu ušiel s tržbou

Košice, 19. marca 2024 – Včera (18. marca) krátko pred 17:30 hod. sa v autobuse smerujúcom do Rožňavy odohrala dramatická udalosť. Cestujúci mali podozrenie, že vodič autobusu je pod vplyvom alkoholu, a preto kontaktovali tiesňovú linku 158.

Vodič ušiel s tržbou, cestujúci sa museli evakuovať

Keď vodič zistil, že ho cestujúci nahlásili, zastavil autobus na rázcestí v obci Háj (okres Košice-okolie), vzal so sebou tržbu z autobusu a ušiel pešo smerom na obec Turňa nad Bodvou. Cestujúcim sa pomocou núdzového tlačidla podarilo otvoriť dvere a vystúpiť z autobusu. Dvaja z nich odišli, osem čakalo na príchod policajnej hliadky.

Policajti vypátrali vodiča a namerali mu alkohol v dychu

55-ročného vodiča autobusu policajti vypátrali v obci Turňa nad Bodvou a o 18:45 hod. ho podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny – 0,34 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 0,71 promile. Vodičovi policajti na mieste zadržali vodičský preukaz a zakázali mu ďalšiu jazdu. O jeho treste za jazdu pod vplyvom alkoholu rozhodne správny orgán, s čím sa stotožnil aj službukonajúci prokurátor.

Polícia apeluje na zodpovednosť vodičov

Tento incident opäť poukazuje na vážny problém – jazdu pod vplyvom alkoholu. Policajti zdôrazňujú, že dychovej skúške môže byť podrobený ktokoľvek a kedykoľvek. Jazda pod vplyvom alkoholu je hazardom s ľudskými životmi, a to obzvlášť v prípade vodičov autobusov, ktorí vezú nič netušiacich cestujúcich.

Polícia v Košickom kraji bude aj naďalej robiť maximum pre to, aby z ciest vytlačila nezodpovedných vodičov. Kontroly budú vykonávané v zvýšenej miere, neohlásene a polícia bude aj naďalej uzatvárať mestá a obce, aby eliminovala riziká na cestách. Bezpečnosť občanov je pre Policajný zbor a Ministerstvo vnútra prioritou.

Zdroj:

Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach

Ilustračné foto : AI

0 comments