Aktuálne.Medveď v meste: Zásah záchranárov v Liptovskom Mikuláši (VIDEO)

V centre Liptovského Mikuláša sa udiala nezvyčajná udalosť. Na základe volania na tiesňovú linku boli vyslané dve ambulancie Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) do centra mesta, kde sa mal pohybovať medveď.

Podľa informácií z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR sú nahlásené dve ľahko zranené osoby pri vedomí. Záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca a ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.

Na mieste udalosti sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz. Tieto jednotky spolupracujú na zabezpečení bezpečnosti obyvateľov a riešení situácie.

Táto udalosť je príkladom toho, ako sa divoká zver môže dostať do blízkosti ľudských obydlí a spôsobiť nepokoj. Je dôležité, aby obyvatelia boli v takýchto situáciách opatrní a dodržiavali pokyny príslušných orgánov.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR informovalo, že budú aktualizovať správu o udalosti. Obyvatelia a verejnosť by mali sledovať oficiálne kanály pre najnovšie informácie.

Tento incident je pripomienkou toho, že aj keď žijeme v urbanizovaných oblastiach, stále sme súčasťou širšieho prírodného sveta. Je dôležité, aby sme boli pripravení na takéto situácie a vedeli, ako v nich konať.

VÝSKYT MEDVEĎA V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI

☎Na linku tiesňového volania bol prijatý hovor o pohybe medveďa hnedého mestom Liptovský Mikuláš. Na mieste sú hlásené zranené osoby. 👮Policajnými hliadkami bol vytlačený do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

📌📌Na mieste sa taktiež nachádzajú členovia zásahové tímu pre medveďa hnedého, Slovenského poľovníckeho zväzu a členovia Hasičského a záchranného zboru.

Článok bude aktualizovaný, keď budú k dispozícii ďalšie informácie.

Informácia pre verejnosť v súvislosti s výskytom medveďom medveď hnedého

V súvislosti s výskytom medveďa hnedého v meste Liptovský Mikuláš Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prijalo opatrenia za účelom ochrany občanov. Do služieb nasadilo zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré budú monitorovať celú územie mesta a širšie okolie a budú pripravení v prípade potreby okamžite zasiahnuť.

Zdroj : Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR, Polícia SR

Ilustračný obrázok : AI

0 comments