Tragická udalosť na lyžiarskom svahu si vyžiadala život mladého lyžiara

Dňa 8. marca 2024 sa na lyžiarskom svahu v katastrálnom území obce Demänovská Dolina, okres Liptovský Mikuláš, odohrala tragická udalosť. Za doposiaľ nezistených okolností došlo k stretu dvoch lyžiarov.

Maloletý lyžiar utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Druhá zúčastnená, 39-ročná lyžiarka, utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice.

Na miesto nehody boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajné orgány v súčasnosti vykonávajú všetky potrebné prvotné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie. Vzhľadom na citlivosť prípadu, polícia neplánuje poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania.

Táto udalosť je smutnou pripomienkou na to, aké nebezpečenstvá môžu na lyžiarskych svahoch hroziť. Je dôležité, aby sme všetci dodržiavali bezpečnostné predpisy a dbali na vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť ostatných.

Zdroj : Polícia SR

Ilustračné foto : AI

0 comments