Pátranie

Tragický koniec pátrania po nezvestnej maloleté osobe

V obci Ďurkov (okr. Košice okolie) sa skončilo trojdňové intenzívne pátranie po nezvestnej maloleté osobe tragickým nálezom. Informáciu poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Mgr. Lenka Ivanová.

Pátranie začalo v stredu (6.3.) popoludní, keď polícia prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie o nezvestnosti maloletej osoby. Do pátrania sa zapojili nielen policajti z priľahlých obvodných oddelení, ale aj psovod so služobným psom, rôzne záchranárske a dobrovoľnícke organizácie, príslušníci HaZZ a dobrovoľní hasiči z okolitých dedín. Súčinnosť poskytoval aj vrtuľník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, Horská záchranná služba a do pátrania sa zapojili aj študenti Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach. Prepátrané bolo nielen blízke okolie či miesta možného výskytu maloletej osoby, ale aj blízky lesný porast.

Po takmer troch dňoch intenzívneho pátrania sa podarilo nájsť nezvestnú maloletú osobu v katastri obce Ďurkov, žiaľ, už bez známok života. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie zdravotno-bezpečnostnej pitvy. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach okolie začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Tento prípad je dôkazom, že aj napriek maximálnemu úsiliu všetkých zapojených strán, nie vždy je možné dosiahnuť šťastný koniec. Je to tragická pripomienka, že život je krehký a nevyspytateľný.

0 comments