Brutalita v Nálepkove: Muži napadli obeť dreveným predmetom a nechali ho v bezvedomí!

Spišská Nová Ves, 6. mája 2024 – V týchto dňoch obvinil vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi tri osoby zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva.

24-ročný a 29-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves a 14-ročná mladistvá z toho istého okresu mali podľa doterajšieho vyšetrovania na jednom z neoplotených pozemkov rodinného domu v obci Nálepkovo fyzicky napadnúť poškodeného muža. Po predchádzajúcej vzájomnej dohode ho udierali dreveným predmetom do oblasti hlavy.

Po úderoch poškodený muž spadol na zem, no obvinení muži v napadnutí pokračovali. Následne z miesta činu ušli.

Muža našli v bezvedomí ležať na zemi. Záchranári ho s rozsiahlymi a ťažkými zraneniami previezli do spišskonovoveskej nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy si muž zranenia vyžiadajú viac ako 42-dňovú dobu liečenia a práceneschopnosti.

Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie 2 starších mužov do väzby. Sudca návrh akceptoval a obaja obvinení muži boli vzatí do vyšetrovacej väzby. Mladší z obvinených je stíhaný na slobode.

V prípade dokázania viny hrozí mužom trest odňatia slobody na päť až dvanásť rokov. V prípade mladistvého obvineného sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Zdroj :

mjr. Mgr. Lenka IVANOVÁ

hovorkyňa | oddelenie komunikácie a prevencie | Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach

Ilustračné foto : pixabay

0 comments