Požiar v košickej nemocnici: Polícia zadržala podozrivú osobu

V noci na dnešný deň (07.03.) o 01,30 h došlo k požiaru na jednom z oddelení košickej nemocnice. Polícia prijala oznámenie o zadymení priestorov a na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky. Tieto poskytli súčinnosť príslušníkom HaZZ pri evakuácii osôb zo zadymených priestorov.

Po uhasení požiaru a odvetraní priestorov polícia na mieste udalosti vykonala prvotné a neodkladné úkony. Miesto udalosti bolo dôkladne zadokumentované aj za účasti expertov Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ Košice.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. V ranných hodinách polícia zadržala osobu podozrivú z tohto skutku a momentálne sú s osobou vykonávané potrebné procesné úkony.

Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku požiaru, rozsah zranení a výška materiálnej škody spôsobenej pri požiari, sú predmetom vyšetrovania. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania bližšie a podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť.

Zdroj a foto : mjr. Mgr. Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach

0 comments